Cookie tájékoztató

Hogyan tudod kihozni a legjobb teljesítményt a recepciósból?

Hogyan tudod kihozni a legjobb teljesítményt a recepciósból?

Mindannyian tisztában vagyunk az első benyomás fontosságával. Egy idegen helyre belépve a recepciós az a személy, akivel először találkozunk, így végeredményben rajta múlik, hogy milyen is lesz az a bizonyos első benyomás.

Különösen érzékeny terület ez egy orvosi rendelő kapcsán, ahol az ügyfeleknél – az idegen környezet mellett – a fehér köpeny látványa is kiválthat némi szorongást. Mi lehet a megoldás, és miben nyújthatunk hathatós segítséget neked?

Kétségtelen tény, hogy a magánpraxissal rendelkező orvosok mellett tevékenykedő recepciósok acélidegeket és nagyfokú rugalmasságot igényelnek. Recepciós képzéseink, illetve továbbképzéseink az alapvető ügyfélkapcsolati teendőkkel párhuzamosan egyértelmű útmutatást adnak a pácienseknél tapasztalható felfokozott interakció, illetve a stresszhelyzet hathatós kezelése terén is.  Alapvetésnek tartjuk, hogy a megfelelő ügyfélkezelés végső soron a panaszok enyhülésével jár, a gyógyulás optimális esetben már az orvosi váróban megkezdődik.

Mi várható el a recepciós munkatárstól?

1; Hatáskörök és felelősség ismerete

Megfelelő és eredményes munkát kizárólag az a beosztott végezhet, aki tisztában van a feladatával, hatáskörével, átérzi munkájának súlyát, felelősségét. Esetünkben ez azt jelenti, hogy az ügyfélfogadó munkatárs nem adhat orvosi tanácsot, nem állíthat fel klinikai diagnózist, magyarán szólva nem öltheti magára a fehér köpenyt. Ám képzést kaphat arra nézve, hogy a pácienst melyik orvoshoz, esetleg melyik más szakintézményhez irányítsa.

recepciós

2; Személyes adatok kezelése

Az egészségi állapotra vonatkozó információk szenzitív adatoknak számítanak. Amennyiben a recepciós kolléga ilyen minőségű adatokat is kezel, elengedhetetlen a gondos és körültekintő adatkezelés. Az e területet érintő jogszabályi környezet naprakész ismerete fontos és elengedhetetlen részét alkotja a recepciós munkájának.

3; Problémamegoldás

Problémás ügyfelek, páciensek mindig léteztek, és létezni is fognak. A problémák megfelelő kezelésének kulcsa a felkészültség, egy következetes protokoll elsajátítása és alkalmazása az ilyen jellegű esetek kapcsán.

Az incidensek gyakran elkerülhetetlenek, ezért nem a problémás helyzetek nullára redukálására, hanem azok megfelelő kezelésére kell felkészíteni a recepciós kollégát.

4; Új ismeretanyag elsajátítására való hajlandóság

Mint minden terület, az orvosi recepciós szakma is megköveteli a szakmai ismeretek bővítését, aktualizálását. A kifogástalan ügyfélfogadó munkatárs nem kizárólag munkájában elhivatott, de folyamatosan törekszik tudása gyarapítására, az új ismeretek elsajátítására.

A láthatatlan hősök

A recepciósok minden területen kulcsfontosságú munkát végeznek az ügyfélkezelés terén, nincs ez másként az orvos-beteg kapcsolat vonatkozásában sem. Az, hogy egy magánrendelőről milyen kép alakul ki a páciensekben, milyen érzésekkel zárják be maguk mögött az ajtót, nem kis részben az ügyfélfogadó munkatársak kommunikációján, helyzetkezelésén és hozzáállásán múlik.

Ugyanakkor érdemes leszámolni azzal a mítosszal, hogy valaki egy adott szakterületre születik. Mint minden mesterség, a recepciós szakma is elsajátítható, a megszerzett ismeretek pedig tovább bővíthetők.

Záró gondolatként pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy a recepciósok azok a láthatatlan hősök, akik egy kedves mosollyal, néhány empatikus mondattal segíthetnek megteremteni egy fesztelen, kellemes légkört. Pontosan azt a környezetet, amire egy gyógyulni vágyó páciensnek szüksége van a betegségével kapcsolatos aggodalmai közepette.

Szakembereinkkel karöltve igény szerint teljes körű marketing megoldásokat kínálunk fogászatoknak, klinikáknak és más egészségügyi intézményeknek is. Bízz meg minket, mert jól ismerjük a magyarországi egészségügyi marketing elvárásokat és a több éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően ezeket sikerrel alkalmazzuk!

Kérheted ingyenes személyes találkozónkat is, amely során felmérjük, hogy mi lenne a legoptimálisabb számodra!  

 

Ajánlatkérés 

 Ha tetszett a cikk, olvasd el ezt is: http://intmedcom.org/blog/recepcios-tovabbkepzes