Cookie tájékoztató

Hogyan lesznek a fogorvosi weboldalak látogatóiból páciensek 5 lépésben? [infografika]

Hogyan lehet több páciensed? Az weboldaladon eltöltött időnek, ezért kell hasznosnak lennie...

Van egy úgynevezett pácienssé válás útvonal, amelyen a marketing szakértőnek kell végigvezetnie a látogatókat, mígnem páciensek lesznek belőlük. Hogyan tudjuk ezt megoldani egyszerűen? Az alábbi grafikonból megtudhatod melyek az elsődleges teendők a célok érdekében:

Páciens útja ábra

Páciens útja ábra Páciens útja ábra Páciens útja ábra Páciens útja ábra Páciens útja ábra

Az alábbi öt szakasz bemutatja a potenciális páciensek útját. Az internetes kereséstől, az elérhetőségeik megszerzésén át, egészen a valódi pácienssé válásig lehetőséget nyújthatsz számukra, hogy minden alábbi lépésben elégedettséget érezzenek a praxisod és szolgáltatásaid iránt.

1. fázis: A fogorvos felkutatása az interneten

A leendő pácienseid ismeretlenként látogatnak el a weboldaladra, ahol remélhetőleg hasznos információra találnak. De ezek közül kik is lehetnek a potenciális pácienseid? A hatékony marketinghez ezt pontosan meg kell határoznunk. A látogatók elköteleződéséhez el kell készítened egy olyan marketing üzenetet, amely megfelel az ideális páciensjelölted számára. Ehhez tulajdonképpen kategorizálnod kell őket. Mi a félelmük? Milyen aggodalmaik vannak? Hogyan változtathatják meg jó irányban a szolgáltatásaid a mindennapi életüket? A marketing üzenetnek tükröznie kell az ideális páciensek igényeit. A weboldal tartalmának problémamegoldónak kell lennie és el kell magyaráznia a szolgáltatásod kiválasztásának kézzelfogható előnyeit.

2. fázis: A látogató informálódik

A fent említett marketing üzenetnek meg kell fognia a látogatót attól függetlenül, hogy a Google-ben keresett rá a hozzá legközelebb eső fogászatra vagy egy ismerőse ajánlotta. Végülis neked nem az a lényeg, hogy honnan hallottak rólad. Ha érdekli őket a szolgáltatásod, meglátogatják a rendelőd weblapját és további információkat gyűjtenek rólad és a szolgáltatásaidról.

3. fázis: A lead-generálás

Ebben a szakaszban az a cél, hogy a webhely a látogatóidat leadekké alakítsa, ez a lead-generálás. A lead leegyszerűsítve az érdeklődő. Valaki, aki érdeklődést mutat valamilyen formában a szolgáltatásod iránt és akár kapcsolattartási adatait is megadja a weboldaladon található értékes tartalmakért.

4. fázis: A pácienssé válás folyamata

Ebbe a szakaszba érkezve, a leendő pácienseidből még nem érkezett bevételed. Itt sajnos még nem minden érdeklődő kész arra, hogy a páciensed legyen, ezért fontos az érdeklődésük felcsigázása olyan tartalmakkal, amelyek hasznosnak és érdekesek a számukra. Például a hírlevelek rendszeres kiküldése is hozzájárul a pácienssé válás folyamatához. Alapvetően addig kell tartanod ezt a típusú kapcsolatot velük, amíg új páciensekké nem válnak.

5. fázis: A promoterek fontossága

Az ismeretlenből átalakult látogató, majd érdeklődő és végül fogorvosi páciens már megvan, de semmiképpen se állj meg itt, hiszen a visszatérő vagy esetleg a minőségi szolgáltatásodat szájról-szájra terjesztő páciensek aranyat érnek. A páciens márkaépítővé válik, ha a szolgáltatás igénybevétele után is kellőképpen foglalkoznak vele. Segítenek a hírneved és a praxisod megismertetésében, hiszen elégedett a szolgáltatással és a professzionális bánásmóddal. A fenti leírás és grafikon útmutatás jellegű, hogy jobban megértsd milyen lépéseket kell végigjárnia egy fogászati rendelőnek a marketingben ahhoz, hogy új pácienseket szerezzen. Ne feledd, hogy minden praxis különbözik és a tiéd sem kivétel.

A fogorvosi marketing nem egyszerű feladat, ezért fordulj szakemberhez. Komoly és hozzáértő munkát igényel a potenciális páciensek megszerzése. Meg kell határozni az ideális pácienst, megfelelően kell kielégíteni az igényeiket, hasznos tartalmakat kell létrehozni, megszerezni az adataikat, kapcsolatba lépni velük és fenntartani azt miután, páciensekké váltak.

Ha tetszett a cikk, olvasd el ezt is: http://intmedcom.org/blog/ezert-van-szukseg-minden-orvosnak-weboldalra         
                                        Ajánlatkérés